Gårdagens middag blev stekt fläskfilé med en underbar sås på en liten del av trattkantarellerna. Såsen blev otroligt smakrik och god, den kan jag rekommendera om ni kanske har varit ute och plockat lite svamp
Halloj. När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Gott Nytt År på er alla mat- och vinälskare. Jag hoppas innerligt att 2016 avslutades med buller & bång – god mat och gott dricka i goda vänners lag, mycket skratt och mycket värme och, till slut, en bubblig fyrverkeri ackompanjerad skål för att bjuda in det nya året och allt vad som komma skall
11 såser till kycklingStekt kycklingROSÉPEPPARSÅS4 portioner2 msk stött rosépeppar2 dl vispgräddeStrö rosépepparn över kycklingen och häll vispgrädden över. Såser till ugnsstekt kycklingHASSELNÖTSSÅS4 portioner1 dl kvarg, t ex Kesella½ dl mjölk½ dl finhackade hasselnötter1 pressad vitlöksklyftaBlanda Kesella, mjölk och hasselnötter i en skål och pressa sedan ned vitlöken. Såser till kokt kycklingDILLSÅS4 portioner2 dl mjölk2 msk vetemjöl2 dl kokspad från kycklingensalt, pepparpressad citron2 dl finhackad dillVispa ihop mjölk och vetemjöl i en kastrull och låt det koka upp