Arbeta snabbt ihop och låt degen vila en stund i kylskåp. Tryck ut degen i en pajform och häll över äppelblandningen och pudra lite kanel och lite mald ingefära över
samtidigt utan man får plocka av och frysa in dem allt eftersom men. helt översållade så förutom att frysa in så kan vi även unna oss att plocka och äta både till frukost och
15-6 st äpplen. 1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena. 1Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter
Idag passade jag på att bjuda hem syster C med hennes barn på lite fika efter jobb och skola. Det var alltför länge sedan vi sågs, vi har båda mycket och får liksom inte till det
Idag fick jag besök av mina föräldrar och min syster. Och det blev ju jättebra nu när det kom besök. Rör ner havregryn, mjöl, socker, bakpulver och salt
Mät upp mjöl och socker och finfördela smöret häri. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt päronen rinna av och lägg i formen med kupiga sidan upp
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, strösocker och salt i en bunke. Dela smöret i bitar, lägg dem i bunken och nyp ihop alltsammans till en smulig deg med fingertopparna
Jag justerade mitt favoritrecept på ingefära- och kolasnittar lite och sen körde jag. Jag fyllde pajen med riven mandelmassa, tunt skivade äpplen och lite hackad mandel