Hallonkaka med kardemumma
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ägg
  • 1 strösocker
  • 1 vetemjöl
  • 1 mandelmassa, riven
  • 1 nystött kardemumma
  • 1 bakpulver
  • 1 frysta hallon
  • 1 smör
  • 1 vita chokladknappar à 150 g
  • 1 mandelspån à 50 g
  • 1 ev lättvispad grädde1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund porslinsform cirka 26 cm i diameter.2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, riven mandelmassa, kardemumma och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsmeten.3. Häll smeten i formen. Strö över hallonen. Hyvla över smöret. Grädda på nedersta falsen cirka 40 minuter. Ta ut kakan. Höj värmen till 200°. Strö över chokladknappar och mandelspån. Sätt in ett par minuter högst upp i ugnen. Passa noga så att chokladknapparna inte bränns. Låt svalna.4. Servera eventuellt med vispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.