1 ev
lättvispad grädde1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund porslinsform cirka 26 cm i diameter.2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, riven mandelmassa, kardemumma och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsmeten.3. Häll smeten i formen. Strö över hallonen. Hyvla över smöret. Grädda på nedersta falsen cirka 40 minuter. Ta ut kakan. Höj värmen till 200°. Strö över chokladknappar och mandelspån. Sätt in ett par minuter högst upp i ugnen. Passa noga så att chokladknapparna inte bränns. Låt svalna.4. Servera eventuellt med vispad grädde.
Prova med sticka för att se att kakan är färdig och känns lagom torr. Blanda glutenfri mjölmix, bakpulver och stött kardemumma och rör ner det i smeten
)Mjuk hallonkakamed smak av kardemummaDetta behöver du till en kaka. I eftermiddag ska vi få besök och jag tänkte att jag skulle baka vår mjuka kaka bakad på kokosmjöl med smak av hallon och kardemumma som ni kan hitta i Paleoskafferiet
Bre på smör och ringla på rikligt medKardemumma. Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Nytt år och dags att ta upp vakanser igen och därmed även bloggandet. De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt
Min fyllning har jag smaksatt med vanilj och ganska mycket kardemumma men det är en helt en smaksak och du styr själv hur du vill smaksatta smörfyllningen
Serveras med vaniljsås, grädde eller glass. Seg hallonkaka,. Denna goda hallonkakan innehåller endast 5 ingredienser och är lätt att göra, det låter bra eller hur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.