Tvätta musslorna noga, dra bort skägget och släng dem som inte stänger sig. Koka upp ½ dl vatten (det står faktiskt så i receptet) i en kastrull och lägg ner musslorna
Förra helgen åt vi en favorit - musslor. Vi har ett eget påhittat recept men vi letade runt på olika siter och hittade ett recept som vi som vanligt gjorde om och fiffade lite så att det föll oss i smaken
Lördag, äntligen. Steve håller på och meckar med värmepannan. Den stannade helt plötsligt igår eftermiddag (varför går pannor alltid sönder till helgen, aldrig en måndag
Skölj och skrubba blåmusslorna. Kasta de som är öppna eller trasiga. Hacka lök, vitlök och chili fint. Ringla olja i en stor gryta och fräs löken, vitlöken och chili i någon minut tills de börjar mjukna
Gratinerade musslor. 0kommentarer. Pilligt men väldigt gott. Skölj först alla musslor och släng de som är öppna eller inte stänger sig då man knackar på dem
Vitlöksgratinerade Blåmusslor. 20 oktober 2014 @ 10. 10Har tillbringat helgen hos svärmor & svärfar. Vi bjöd på fredagsmiddagen, den bestod av lite av havets läckerheter
Skaldjur är precis som fisk något vi borde äta mer av hela året. Skaldjur var betydligt enklare att samla in, än allt hårt arbete som krävdes för att ta död på en mammut
Här kommer receptet som jag lagade i lördags. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Gör den utan skaldjur och servera till en bit ugnsstekt lax. Ja, gott folk. Om jag hade vetat hur ont jag skulle ha och hur otroligt lite jag skulle klara av med en hand, så hade jag nog valt att inte operera mig
I onsdags skrev vi om skaldjurspasta och faktiskt så blir det skaldjur även idag, dock av den lite lyxigare och större sorten som lystrar till namnet hummer
Snart är det helg. Det tror jag inte att nån har missat, eller. Kommer ni äta lite godare mat när det är helg eller kör ni på med "vanlig" mat vardag som helg