Bryn paprikan och löken i en stekpanna med hälften av olivoljan tills de mjuknar. Tillsätt sedan kalamataoliver, tomater och feta och ta bort stekpannan från spisen
Rätten kan varieras med att byta ut kycklingen mot fläsk- eller nötkött. När mina barn säger. ”detta är gott – det kan vi laga igen”, ja då ska ni veta att det verkligen är gott
Bland det godaste köttet tycker jag då det är riktigt mört. Lägg sedan köttet i en djup ugnsfast form. Häll sedan såsen över köttet och in i ugnen i 30 min beroende på ugn
fläskfilé, grytbitar av fläskkött, benfri karré, fläskbog. Skär annat kött i mindre bitar om det behövs (beroende på hur stora bitar man vill ha i sin gryta)
Bryn köttet i en stekpanna med smör, i omgångar. Lägg över köttet i en gryta. Putsa och skär köttet i bitar som är 2x2 cm. Tillsätt vatten, skal och saft av apelsin, timjan, tomatpuré och fond och koka i ca 1 timme tills köttet är mört. Låt allt puttra i ytterligare ca 15 minuter eller tills köttet är mört. Sätt in köttet i 100° varm ugn när ni sätter er till bords. Köttet behöver ca 15 minuter för att bli mediumstekt, ca 60° innertemperatur
Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar och lägg sedan i en gryta. Denna helg hade jag egentligen en inplanerad kurs men den blev inställd så nu fick jag en helg ledig och det blir perfekt för att hinna få undan sånt som står på ToDo-listan som aldrig tar slut