4 Kokosris 4 port basmatiris 400 ml kokosmjölk 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1/2 tsk salt Chiliräkor 250 g körsbärstomater 1/2 kruka gräslök 1 lime 560 g räkor i lake 1/2 gurka 2 dl gröna ärter (2 dl motsvarar ca 125 g) 2 msk olivolja 2 tsk röd currypasta salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kortpasta 3
En läcker risrätt från mellanöstern som gärna serveras på högtider och fester. Det som gör riset speciell i smaken är att den ”marineras” innan tillagning
Vi får ofta ris över från middagar och det här är ett enkelt och snabbt sätt att använda risrester. Det sägs att just ris och bönor är en bra kombination att äta ihop, tillsammans utgör de en fullvärdig proteinkälla
Fräs löken lätt i en stekpanna, lägg i riset och vitlök, låt riset fräsa med ett par minuter tills den är glansig, lägg i tomarpurén och buljongtärningen som också får fräsa med riset, häll på vattnet, salt, svartpeppar och persiljan
NUDELRISBasmatiris eller långkornigt risSoppnudlar, eller små rostade bruna nudlar,finns i orientbutikerRapsoljaHönsbuljong tärningLite tomatpuréKoka upp vatten, lägg i hönsbuljongtärning (eller grönsaksbuljong för vegeterianer)Häll lite olja i vattnet