Vi börjar närma oss slutet på min julkalender, men jag kan ju inte låta bli att nämna ett av mina favoritrecept när det kommer till saffran, den gotländska saffranspannkakan
Den här pajen blir syrligt god och inte så söt som andra efterrättspajer kan vara. Det beror delvis på att den innehåller creme fraiche, vilket också gör att den påminner lite om cheesecake i smaken
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Rör i hop pajdegen och platta ut i en form ( ca 22- 24 cm ). 3. Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen och häll i pajskalet
Mums. Det finns mycket gott man kan göra av rabarber, som denna knäckiga rabarberpaj som exempel. Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass
En mycket enkel och snabb paj som blir ljuvligt knäckig – lika god att servera ljummen som kall. Knäcksmeten utgår från ett gammalt hederligt recept på havreflarn
Det här är ett av naturens många små fenomen. För visst måste det sprätta i benen på den lilla kalven när denne får i sig av den första extra proteinrika mjölken