Kjellson
Strömming

Strömming

Kräftströmming

Kräftströmming

Skölj strömmingen och låt den rinna av. Rulla strömmingen med köttsidan utåt. 1 kg orensad strömming eller 600 g rensad. 1 kg orensad strömming eller 600 g rensad 2 tsk salt 2 tsk dillfrö smör till formen 5 dl tomatjuice
Kräftströmming

Kräftströmming

700 g strömmingsfilé. 700 g strömmingsfilé salt 1 knippe dill, finhackad 0,5 msk dillfrö 1 dl vatten 1 dl tomatpuré Ugn
Kräftströmming i tomatsås

Kräftströmming i tomatsås

Rensa och skölj strömmingen och rulla filéerna med köttsidan ut till fasta rullar. 600 g strömmingsfiléer. 600 g strömmingsfiléer 1,5 tsk salt 1 dl hackad dill 2 msk dillfrön eller 10 dillkronor 2 dl tomatjuice smör
Gunsans kräftströmming

Gunsans kräftströmming

Tag en dillkvist i varje strömmingsflundra, rulla ihop i formen. 12-16 strömmingsflundror. 12-16 strömmingsflundror Dill 0,5 förp tomatpuré 4-5 dl tjock grädde 3 tsk krossade dillfrön 1 knippe dill Örtsalt Vitlökspeppar
Kräftströmming

Kräftströmming

ca 800 g strömmingsfilé. ca 800 g strömmingsfilé salt 1 knippa dill, hackad 1,5 msk dillfrö 0,75 dl tomatpuré 1 dl vatten Ugn
Strömmingslåda

Strömmingslåda

Lägg ut strömmingen och salta. 500 g strömmingsflundra. 500 g strömmingsflundra 2 dl persilja, hackad 0,5 liten purjolök, hackad 2 dl vispgrädde 2 msk ljus dijonsenap ströbröd salt
Inlagd strömming

Inlagd strömming

Panera strömmingarna på följande sätt. Låt strömmingarna svalna. Lägg de stekta strömmingarna i en glasburk, slå försiktigt den kalla ättikslagen över