Kjellson
Kalkon

Kalkon

  • 8 Recept
Helstekt kalkon på klassiskt vis

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning
Kryddiga kalkonköttbullar

Kryddiga kalkonköttbullar

500 g Ingelsta kalkonfärs. 500 g Ingelsta kalkonfärs 1 ägg 0,5 dl ströbröd 1 gul lök 1 msk smör 1 tsk kryddpeppar 1 tsk spiskummin 2 msk bladpersilja, hackad olivolja salt peppar
Juligt kalkonbröst

Juligt kalkonbröst

Skär ett snitt längs med kalkonbröstet och lägg i fyllningen. ca 1,1 kg Ingelsta kalkonbröst. ca 1,1 kg Ingelsta kalkonbröst 2,5 dl gula russin 70 g pistagenötter 1 klyfta vitlök 0,5 dl whisky salt peppar
Helstekt kalkon på klassiskt vis

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen. Pensla kalkonen runt om. Sila i så fall skyn och låt kalkonen kallna
Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Se till att kalkonen är helt tinad innan du börjar. Salta och peppra kalkonen in och utvändigt. Snitta låren på kalkonen med några snitt