När jag ska ha gäster på middag lagar jag gärna rätter som är lätta att laga, utan krångel och som går att förbereda dagen/dagarna innan, så jag hinner umgås i lugn och ro med gästerna utan att vara överstressad
Lördagens middag blev denna goda fläskfilé. Serverades med gönsaker och aioli, mums. Fläskfilé m Vitlök & Ingefära2-3 pers 1 fläskfilé ca 500g3 vitlöksklyftoren bit färsk ingefära(som 2 vitlöksklyftor)smörRoasted garlic & pepper krydda(santa maria) Sätt ugnen på 200 grader(varmluft)
Det här receptet blev jag rekommenderad att laga, och det blev jag så klart nyfiken på. Jag gillar ju gratänger och grytor som är lätta att laga och gärna med lite sting i såsen
Ti ca 40 min / 4 pers. / Ugn 225 graderIngredienser. ca 800 gr fläskfilé1 pkt bacon (140gr)2 dl soltorkade tomater2 chalottenlökar1 dl basilikablad1/2 pkt fetaost3 dl grädde1,2 dl chunky salsasåssalt o pepparDela fläskfilén på tvären, dvs som en "tekaka du vill dela"Snitta sedan upp den med två skåror på vardera sida om "mittlinjen" så du kan "vika ut" den så mycket som möjligt
Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss