Jag gillar att baka mjuka kakor i brödform. Mjuk julkaka med apelsin, kanel och nejlika. En kaka du snabbt slänger ihop och som både doftar och smakar (l)ju(v)ligt
Sockerkaka - Sponge cake - Tårtbotten. Väg 3 ägg. Ta sedan samma vikt av. Smör, Rumsvarmt. Socker. Vetemjöl. Lägg det mjuka smöret i en skål och vispa till en slät kräm
Jag tyckte inte heller det var någon ide att baka egna heller, för de skulle väl bli ännu äckligare. Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Ja, jag vet. Det finns redan 1000 daimsnittar. Det betyder inte att det inte finns plats för en till. Jag dammade av mitt gamla recept på sega havrekakor och fick till den här sagolika kakan
Fudgekaka från Söta saker Mjuka kakor. Ett av mina absoluta favoritrecept ur min nya bok Söta saker. Mjuka kakor är den här helt magiskt chokladiga fudgekakan
Receptet på dessa kakorna kommer från min moster och tillhör mina favoritrecept på småkakor. De blir så där härligt sega och konstigt nog aldrig särskilt långvariga i mitt kylskåp
Om man har en stekpanna av gjutjärn så baka kakan i den. En lättgjord kaka som man rör ihop för hand. Den får en härlig seghet och en god smak av bittermandeloljan