Gör så här. Dela paprikan och chilifrukten, ta bort kärnor och ribbor. Sjud paprika, spansk peppar i grädden och kycklingfond under lock tills den är helt mjuk
Häll Becel i en liten gryta och värm upp den. Fräs sedan lök och bacon tills de får en ljusbrun färg. Tillsätt buljongen och låt den sjuda i ca 5 minuter
Den här röran kommer ursprungligen från Libanon men serveras i hela mellanöstern. Den passar utmärkt som tillbehör till kött och kyckling, gärna till grillat eller som förrätt tillsammans med bröd och oliver
Har ni grillat mycket i sommar. Vad är din favorit på grillen. De här kycklingspetten med en asiatisk touch blev riktigt goda, och så provade vi att fritera nyheten rotfruktsstrips till
Idag blir en lugn och skön dag i köket. Till lunch blir det blåmusslor uppkokta i vitt vin och grädde med lite pasta och till kvällen Vitello Tonnato (kalv med tonfisk) vilken vi kommer att äta med en grönsallad och pasta
Sambal Ulek/Oelek. Tillsätt räkpasta, vinäger/citronsaft/tamarind, socker, salt och soja. Räkpasta är vanligt i Sydostasien och kallas trassi i Indonesien, ngapi i Burma, kapi i Thailand och Laos, belacan i Malaysia, bagoong alamang i Filippnerna, haam ha/ha jeung eller hom ha/hae ko i Kina
1/2 paprika delas i minder bitar och kokas mjuk i en kastrull med vatten. Servera till köttfärsbiffar, kött , lax kyckling jag i stortsett vilken rätt som helst 1/2 paprika delas