Då är dagens tips på en kycklingrätt vi lånat från Jamie Oliver ett strålande recept att lägga på minnet och i stekpannan, där nästan hela matlagningsaktiviteten äger rum
Kycklinggratäng. Pilla kycklingen i små bitar. Dagens rätt hittade jag på bloggen 56 Kilo, en smarrig kycklinggratäng som var enkel att göra och väldigt god enligt hela familjen. 1 hel grillad kyckling. Häll över kycklingen och kör i ugn ca 20 min. Kram Lena 1 hel grillad kyckling
Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Rensa kycklingfiléerna och dela i två delar. Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen. Häll över ädelostsåsen på kycklingen och toppa med bacon
Skär varje kycklingfilé i fyra bitar. Vispa ihop marinaden och häll i dubbla plastpåsar, lägg ner kycklingen, vänd runt, knyt ihop och lägg in i kylen för minst två timmar