Ingredienser 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk 200 g (ca 2 dl) vatten, ca 30°C 300 g (ca 3 dl)) mjölk, ca 30°C 1100 g (ca 18 dl) vetemjöl 200 g (ca 2 dl) strösocker 150 g(ca 150 g) smör 250 g (ca 2,5 dl) kesella/kvarg 10 g (ca 1 ½ tsk) salt 10 g (ca 1 msk) kardemumma Fyllning 300 g mandelmassa 150 g smör ca 1,5-2 dl blåbärssylt, rumsvarmt 20 g (ca 2 msk) vaniljsocker Topping 25 g smör, smält 2 dl strösocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda ihop smör, havregryn, mandelmjöl och socker till en smulig deg. 3. Skiva rabarberna och fräs dem i smör, kardemumma, ingefära och socker så att de mjuknar en aning
After Eight Choco. 6 december 2017, 09. 40. Här kommer ett värmade recept som passar nu i kylan. Nämligen en varm choklad med smak av After eight som är superenkel att göra och som även går väldigt snabbt att göra
5 tsk bakpulver 0. 5 tsk bakpulver. Alltså, det här är på riktigt den godaste muffinsen någonsin. Tack Hilda för ursprungsreceptet, vi lade till lite smuldeg i sann kakklubben-anda
Pepparkaksglass. Drömgod glass med smak av pepparkaka♥. Du behöver1 liter5 dl vispgrädde1 burk kondenserad mjölk150 g pepparkakor, grovt krossadeGör såhärVispa grädden fluffig i en skål, men inte för hårt