vilt

vilt

  • 30 Recept
Gryta på Orre

Gryta på Orre

Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig
Porterstek på Vildsvin med Pressgurka

Porterstek på Vildsvin med Pressgurka

I dag drog vi till IKEA efter jobbet för att se om vi kunde hitta nån snygg/bra/praktisk bokhylla. Vi börjar bli trötta på att ha flyttkartonger med böcker och CD-skivor i ena hörnet i lägenheten
Gulaschsoppa på vildsvin

Gulaschsoppa på vildsvin

Vildsvin är gott, sommartid grillar vi köttet men under vinterhalvåret passar en värmande soppa. Receptet är hämtat ur Morberg jagar och lagar förutom att jag bytt ut kummin till sambal oelek
Cordon bleu på Vildsvin och Västernottenost

Cordon bleu på Vildsvin och Västernottenost

I senaste Svensk Jakt hade de gjort Cordon Bleu, vilket jag genast blev sugen på. Från böjran varCordon Bleu en matlagnings-orden instiftad av Henrik III på 1500 talet, för framståenede inom matlagningskonsten
Rådjursskinka  i slow cooker - med ljuvlig kantarellsås

Rådjursskinka i slow cooker - med ljuvlig kantarellsås

Låt den svalna så den blir hanterbar och gnid in viltkryddan. 1½ msk viltkrydda - älskar viltkryddan från Hemmagastronomi Deli. 1 rådjursskinka eller stek - min skinka hade ett ben och vägde 1,7 kg 1½ msk viltkrydda - älskar viltkryddan från Hemmagastronomi Deli
Ragu på rådjur

Ragu på rådjur

Det här är ett ganska användbart recept, om man undantar blodet och väljer annat viltkött. Alice B. Toklas har ett recept på Ragu på hare
Matlagningstips: Rådjur

Matlagningstips: Rådjur

När vi lagade rådjur förra helgen berättade Henrik en rolig anekdot om rådjuret han stod och bräserade i sin stora gjutgärnsgryta
Tjädergryta med Champinjon och kantarell

Tjädergryta med Champinjon och kantarell

Ca 3 msk viltfond eller annan fond. Börja med att stycka tjädern och tärna i lagom stora bitar. Bryn dom lätt i stekpanna och häll sedan över i en gryta
Vild fågel bröst med blåbärssås

Vild fågel bröst med blåbärssås

Ripbröst med blåbärssåsoch örtglaserade rotsaker. Receptet för 6-8 personerIngredienser. Viktigt att komma ihåg är att den vilda fågeln, ( Tjäder, and, orre eller ripa) skall vara helt upptinad om den skall användas från fryst, eller så förståss allra helst som färsk
Helstekt fasan med calvadosgräddsås

Helstekt fasan med calvadosgräddsås

Koka upp viltfond, äppelmos och grädde. Brynt viltfågelfond. Ljus viltfågelfond. Brynt viltfågelfond. Ljus viltfågelfond

Festgryta på tjäder

Skär tjäderköttet i 1-2 cm tjocka tärningar. Bryn det i smör,salta och peppra. Bryn svampen separat. Blanda vatten och buljongtärningen och häll det över det brynta köttet
Stekt duva med madeirasås

Stekt duva med madeirasås

Till och med rå är den ganska fin. Duva. Fergus Henderson säger det rätt bra i Nose to Tail Eating. tänk inte på skabbiga stadsduvor - tänk på en melerad liten skogsfågel som sitter på en gren i vackert motljus
Rådjursstek med rödvinssås och mos

Rådjursstek med rödvinssås och mos

Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Vildsvinsgryta

Vildsvinsgryta

Bryn köttbitarna i en stekgryta med olivolja. Ta upp köttet. Skala och skiva morötterna. Ansa svampen och lägg ner den i stekpannan med smält smör
Helgrillad Rådjursstek LCHF

Helgrillad Rådjursstek LCHF

Skär ett rutmönster, ca 1-2 cm djupt, i rådjurssteken. Blanda chilisås, ketchup och soja i en stor plastpåse och lägg i rådjurssteken, låt den ligga i marinad till nästa dag