Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig
I dag drog vi till IKEA efter jobbet för att se om vi kunde hitta nån snygg/bra/praktisk bokhylla. Vi börjar bli trötta på att ha flyttkartonger med böcker och CD-skivor i ena hörnet i lägenheten
Vildsvin är gott, sommartid grillar vi köttet men under vinterhalvåret passar en värmande soppa. Receptet är hämtat ur Morberg jagar och lagar förutom att jag bytt ut kummin till sambal oelek
I senaste Svensk Jakt hade de gjort Cordon Bleu, vilket jag genast blev sugen på. Från böjran varCordon Bleu en matlagnings-orden instiftad av Henrik III på 1500 talet, för framståenede inom matlagningskonsten
Låt den svalna så den blir hanterbar och gnid in viltkryddan. 1½ msk viltkrydda - älskar viltkryddan från Hemmagastronomi Deli. 1 rådjursskinka eller stek - min skinka hade ett ben och vägde 1,7 kg 1½ msk viltkrydda - älskar viltkryddan från Hemmagastronomi Deli
Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Ca 3 msk viltfond eller annan fond. Börja med att stycka tjädern och tärna i lagom stora bitar. Bryn dom lätt i stekpanna och häll sedan över i en gryta
Ripbröst med blåbärssåsoch örtglaserade rotsaker. Receptet för 6-8 personerIngredienser. Viktigt att komma ihåg är att den vilda fågeln, ( Tjäder, and, orre eller ripa) skall vara helt upptinad om den skall användas från fryst, eller så förståss allra helst som färsk
Skär tjäderköttet i 1-2 cm tjocka tärningar. Bryn det i smör,salta och peppra. Bryn svampen separat. Blanda vatten och buljongtärningen och häll det över det brynta köttet
Till och med rå är den ganska fin. Duva. Fergus Henderson säger det rätt bra i Nose to Tail Eating. tänk inte på skabbiga stadsduvor - tänk på en melerad liten skogsfågel som sitter på en gren i vackert motljus
Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Skär ett rutmönster, ca 1-2 cm djupt, i rådjurssteken. Blanda chilisås, ketchup och soja i en stor plastpåse och lägg i rådjurssteken, låt den ligga i marinad till nästa dag