Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Efterrätten blev en kombination av mina absoluta favoritsötsaker, nämligen pannacotta och choklad. Idag har sambon och jag förlovat oss så nu är världens finaste människa minsann tingad och det känns underbart
Arbeta ihop nötfärs, matlagningsgrädde, ägg, fond, lök och peppar. Forma biffar (först till en boll, sedan tryck ut) och stek dem på värme 4 av 6 i lite smör på båda sidor i 2-3 minuter på varje sida
Dags för ett recept på Burek. Burek är en maträtt som äts över hela Balkan med olika variationer, denna variant är en som förbereds i lager men det finns även en rullad variant(vanligast i Bosnien och Hercegovina)
Tina upp filodegsbladen. Hacka kycklinglingfilé, finstrimla löken och vitkålen. Finhacka chilifrukten. Stek köttfärsen med lite salt och peppar tills den blir genomstekt
Blanda vatten, salt och olja, häll på mjöl tills det blir en fast deg. Låt degen vila ca 20 minuter. Stek under tiden köttfärs, lök och tillsätt kryddorna
Det gäller att passa på och njuta av de sista nässlorna, innan det är för sent. Den här krämiga nässelsoppan är en helt underbar förrätt, eller hel maträtt med en macka till
Ännu en soppa. Men vad passar bättre en kall och ruskig årstid som denna. Soppan gifter sig underbart ihop med chevréosten och något som verkligen förhöjer smaken är de rostade pistaschnötterna, något som man kanske inte kan tro från början