Vad passar bättre än en god och värmandesoppa dessa ruggiga novemberdagar. Den här soppan är en gammal favorit hos oss, den är så enkel att göra och smakar underbart gott
Även om snön smält bort igen efter den plötsligavinterkylan, och även om det vänt i almanackan är mörkret fortfarande kompakt, och kylslagna vindar snor runt knuten
Idagblir det en värmandesoppa med squash och saffran. IFrankrike gör man den fantastiskt goda rouillen (majonnäs) med saffran och cayennepeppar tillfisksoppan, i mellanöstern förekommer saffran i var och varannan risrätt, iSpanien används den i paellan och iIndieni både glass och Biryani
Efter en promenad ifriska luften blev det en värmandegulaschsoppa från frysen. Idag var kommunen här och inspekterademinlivsmedelshantering för LCHF-shoppen, och det blev godkänt utan anmärkning (jag hade ju inte väntat mig något annat, men lite nervöst är det ju att bliinspekterad)
Vill man ha en matigaresoppa töm i en näve pasta. Blanda allt och koka tills det är mjukt. 1 stor riven morot. 1 klyfta rivenvitkål. 1 grönsaksbuljongtärning. 1 msk pizzakrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.