Fest

Fest

  • 46 Recept
Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke

Ingredienser Portioner. 6 Oxfilé med gorgonzolatäcke 1 1/2 kg oxfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk smör eller margarin 300 g haricots verts 3 msk finhackad schalottenlök 2 msk balsamicovinäger ca 200 g gorgonzola Sås 150 g gorgonzola 3 dl grädde 1 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Ingredienser Portioner. 4 Oxfilé med tryffelsmör 1 oxfilé (à 1,5-1,8 kg) 1 vitlöksklyfta 1 schalottenlök rapsolja 200 g smör (rumsvarmt) 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice 1 msk finhackad persilja 1 tsk olja smaksatt med tryffelarom 1/2 tsk salt till tryffelsmöret 1 msk kallt smör salt och peppar Frästa haricots verts 300 g haricots verts 5 bananschalottenlökar olivolja salt och peppar Portvinssky 3 dl rött portvin 100 g rotselleri 1 liten morot 1 liten rödlök 2 vitlöksklyftor 1 tomat 2 msk olivolja 1 dl balsamvinäger 2 msk konc kalvfond 4 dl vatten ca 1 1/2 msk brun maizenaredning vatten smör salt peppar Lägg till i inköpslistan
Oxfilé med potatisstubbar och trepepparsås

Oxfilé med potatisstubbar och trepepparsås

Hej. Längesen jag tittade in här… Känns lite ringrostigt, ha. Men ibland, så. Nedan kommer två recept, det ena på potatisstubbar och det andra på en trepepparsås
Fläskfilé med ädelostsås och rostad potatis

Fläskfilé med ädelostsås och rostad potatis

När lagade du fläskfilé med ädelostsås sist. Vi gissar att det var ett tag sedan men tycker att det är hög tid att prova denna uppdaterade variant som serveras med rostad potatis, lök och betor
Varm smörgåstårta..

Varm smörgåstårta..

Måndag igen & tillbaks till jobb & förskola. Helgen som var bjöd på vinter, sovmornar, god mat & en härlig tur till pulkabacken
Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé

Ingredienser Portioner. 10 ca 1 1/2 kg fläskfilé rapsolja salt peppar limeklyftor färska örter Marinad 1 0,8 dl vit balsamvinäger 3 msk mörkt muscovadosocker 1 tsk paprikapulver (gärna rökt) 1 tsk chilipeppar ancho style 0,8 dl tomatpuré 1/2 dl vatten Marinad 2 3 vitlöksklyftor 4 msk mörkt muscovadosocker 1 dl rom (kan uteslutas) 2 msk vit balsamvinäger 1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 dl färskpressad limejuice (1 dl motsvarar ca 4 lime) 1 1/2 tsk salt 2 1/2 dl rapsolja Lägg till i inköpslistan