Krämig svampsoppa med tryffelolja, är en värmande soppa för höstens kalla dagar. Igår kväll lagade jag ihop den här smakrika soppan baserad på grädde, karljohan och champinjoner
Soppa är perfekt mat när man är lite småhungrig och samtidigt frusen. vi spar på elen här hemma. Man kan väl säga att den här soppan är en utveckling på den klassiska potatis och purjolökssoppan men den får i denna skepnad lite sällskap av god palsternacka och lite räkor
Det här är verkligen en supersnabb soppa, lovar att allt är klart på 20 minuter. Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
Ingredienser Portioner. 4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan