Det är ju som det är med fotograferingen av maträtter, vissa gör sig helt enkelt bättre som smakupplevelse än vad dom gör som blickfång och dagens kycklinggratäng är just en sådan
Rensa kantarellerna, dela dem lite och lägg i dem i stekpannan. ) 2 hg kantareller 1 liten gul lök ½ msk soya 2 dl grädde salt & vitpeppar mjöl Hacka löken och fräs den i en klick smör. 2 hg kantareller
Kantarelljärpar, gratäng, gräddsås och mer kantareller och så äppelpannacottan till efterätt. Ja vi åt ju inte bara efterrätt häromdagen utan även järpar som jag gjort i helgen
Skölj kantarellerna och grovhacka dem. 1 stor rödlök3 vitlöksklyftor1 burk kantarellervitlökssaltrapsolja/smör till stekningca 500 g skalad potatisca 250 g skalad kålrotca 250 g skalad palsternacka3 dl grädde3 dl mjölk2 tsk salt2 tsk torkad oregano2 tsk torkad persilja - går bra med färsk, men jag hade ingen hemma, så jag tog torkadSkala och hacka rödlök och vitlök. 1 burk kantarellervitlökssaltrapsolja/smör till stekning
4 portioner1 kg mandelpotatis½ gul lök2 klyftor vitlök4 dl grädde1 sk kycklingfondflingsalt½ kruka färsk timjansvartpeppar från kvarn150 g kantarellersmör150 g getost1
Rör ner kantarellerna och broccolin och låt fräsa med tills kantarellerna vattnat ur sig lite. Kycklinggratäng med kantareller, 3-4 portioner. 1 burk kantareller (eller färska). Kycklinggratäng med kantareller, 3-4 portioner. 1 burk kantareller (eller färska)
När osten smält smula ner trattkantarellerna och smaka av med salt och vitpeppar. Ingredienser för 4 persca 6-7 hg fläskytterfilé1 paket bacon1 paprika, valfri färg10 cm purjolök3 dl grädde1 dl creme fraiche100 g kantarellost1 köttbuljongtärning1 tsk paprikapulver1 dl torkade trattkantareller (eller motsvarande mängd kantareller)3 dl riven ostSaltVitpepparMaizenaGör så härSätt ugnen på 200 grader
Jag använde kantareller som ju aldrig är fel. 400-500 gram svamp (jag använde kantareller). Använd den svamp du gillar bäst eller är i säsong till denna rätt
400 g blandad svamp som champinjon, kantareller, shiitake el portabello. Här kommer ett gott recept om man vill köra lite vegetariskt, vilket vi har börjat göra rätt ofta här hemma
Äntligen fredag och jag gjorde den i veckan tidigare tilltänkta biffen med kantarellerna. En passande fredagsrätt som går fort att göra, har rätt få ingredienser och är så där syndigt god med sin gräddsås och de nyplockade kantarellerna
En snabblagad lunch eller middag är att medans spaghettin kokar så gör jag en sås genom att steka bitar av rökt sidfläsk tillsammans med kantareller och lite hackad rödlök, när de fått färg häller jag på grädde som får koka och ta smak av allt det goda som nyss stekts i pannan