mina favoriter

mina favoriter

  • 40 Recept
Moussaka

Moussaka

Sätt ugnen på 200 grader. Skär aubergine i tunna skivor och pressa över citron. Citronen gör att aubergineskivorna inte mörknar
Godaste kycklingburgarna

Godaste kycklingburgarna

Ett gammalt Lina-recept som vi gjort massor av gånger. 1 pkt bacon. 500 gr kycklingfärs. 2 krm salt. 2 krm svartpeppar
Pumpasoppa med rostade pumpakärnor

Pumpasoppa med rostade pumpakärnor

godMorgon måndag. Ny vecka och nya tag - till helgen är det ju Alla Hjärtans Dag. En dag som egentligen enligt mig är ganska överskattad
Äppelpaj med smuldeg

Äppelpaj med smuldeg

Finns det något härligare än att gå ut i sin trädgård och skörda. Äpplen, kryddor, grönsaker, bär, blommor, frön
Lax i ugn

Lax i ugn

Spenat i botten. Lax på spenaten. Salt och citronpeppar. Röran på fisken. Ca 20 min 200 grader 1st hel laxsida (skinnfri)
Kycklingspett med Caesarsallad

Kycklingspett med Caesarsallad

Trä upp filéerna på blötlagda träspett och pensla dem med kycklingmarinad. Grilla spetten i en liten långpanna med bakplåtspapper i ca 8 minuter, vänd spetten efter halva tiden
Rotfruktsgratäng till rökt lammfiol

Rotfruktsgratäng till rökt lammfiol

Skala och skiva rotfrukter och potatis. Smörj en ugnssäker form med smör. Varva rotfrukter, potatis, purjolök, timjan, salt och peppar i formen
Ostpaj

Ostpaj

Gör så här. Sätt ugnen på 200°. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg
Moussaka

Moussaka

I helgen gjorde vi Moussaka. Det är så himla gott och man undrar varför man inte gör det oftare. Men tyvärr hade de ingen aubergine på ICA så det fick bli zucchini istället
Tacogratäng

Tacogratäng

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Fredriks tekakor

Fredriks tekakor

Receptet på de här tekakorna hittade jag inne hos Fredrik. Han lovade inte för mycket när han skrev att ”de här kommer inte att göra dig besviken”
"Mitt köks" Coleslaw

"Mitt köks" Coleslaw

Så här gör du. 10 minuter. Strimla kålen fint. Skala och riv moroten. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar
Köttfärspaj

Köttfärspaj

Pajdeg. 1,5 dl mandelmjöl2 msk kokosmjöl0,5 msk fiberhuskEn nypa salt1 ägg1 dl kvargFyllning. 500g köttfärs 1 gul lök1 msk olja1 paket krossade tomater basilika 2 vitlöksklyftor0,5 msk sojaOreganoChilipulverÖrtsaltPeppar 2 ägg0,75 dl mjölkEn nypa salt1 tomat150g riven ost/mozarellaBlanda ihop degen och tryck ut i en lätt smörad form