Vilt

Vilt

  • 11 Recept
Grillat vildsvin

Grillat vildsvin

Vilt. Grillat vildsvin. Med rostade rotfrukter och kall sås. Till 4st personer. YTTERLÅR AV VILDSVIN. 700g vildsvin0
Fläskgryta

Fläskgryta

Idag åt vi en fläskgryta med massa grönsaker i till middag. Inspirationen till detta receptet hittade jag i en annan liknande maträtt som innehöll lövbiff, vilket jag som student inte har råd med särskilt ofta
Jägargryta med svamp

Jägargryta med svamp

6 1 1/3 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur matfett salt och svartpeppar 2 tsk paprikapulver 1 lagerblad 5 enbär ca 3 msk vetemjöl 3 dl rött vin 1/4 dl konc viltfond (på flaska) 3 1/2 dl vatten 4 gula lökar 1 stor paprika 400 g kantareller eller annan svamp 2 dl vispgrädde 3 msk tomatpuré lite soja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Rena älgfärsbiffar med smakrik sås

Rena älgfärsbiffar med smakrik sås

Kvällens middag bestod av dessa älgfärsbiffar med en god och smakrik sås. Jag lät biffarna vara ganska så rena i sina smaker, då älgfärsen är god i sig
Fylld köttfärslimpa

Fylld köttfärslimpa

Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten och låt svälla i 5 minuter. Skala och hacka löken fint. Fräs den mjuk i smör i stekpanna
Älgfärsbiffar med ädelost

Älgfärsbiffar med ädelost

Blanda ströbröd, grädde, vatten och fond och låt det svälla i ca 10 minuter. Skala och hacka löken. Tillsätt lök, ägg, timjan, salt, peppar och färs till ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig färs