Ingredienser Portioner. 4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lyft upp steken och låt den vila på ett fat i ca 20–30 minuter. Rosta potatisen hel med salt, olja och timjankvistarna i ugnen på 180 grader i 30–40 minuter
Ett helt rum fylld till bredden med olika slags godis, både nytt och gammaldags, hemmagjorda praliner, så minikakor, glassbuffé, tårtor, risgrynsgröt, ostkaka, ostar och kex
Ställ ca 5 minuter i ugn, 225°C. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter. 1. Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna
Ta fram en bunke och blanda ihop ströbröd och mjölk och låt det svälla i ca 5 min. In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min eller tills köttfärslimpan är genomstekt
Koka under omrörning i ca 2-5 minuter. Jag har tidigare använt lite av alla röda vinbär vi har i trädgårdslandet till att baka en syrlig vinbärskaka och en sockerkaka med vinbärssirap och nu har jag även kokat rödvinbärssylt
Ta upp kålen med hålslev och fräs i smöret någon minut. Koka mjuk i buljongen i en gryta/kastrull, ca 25 minuter. Häll i grädden och koka ca 10 minuter