Alltid en liten utmaning att laga vegetarisk mat tycker jag. Försöker dock för jag tror på att det är bra för både kropp och miljö att minska på köttätandet
Jag skall upp och jobba två dagar och har det stora, stora lyxbekymret (och här är det ok om småbarnsföräldrar svär åt mig) att jag skall åka iväg och bo på hotell när jag inte hade kramat färdigt på barnen
De här vegetariska grönsaksbiffarna var smidiga att grädda i muffinsformar. Det är svårt att blanda en marinad och smaka av innan man blandar den med couscousen
Lovar att det är mindre ansträngande att göra detta än att åka och köpa ett. Kanske inget man ska börja med mitt i natten om man känner för en nattmacka eftersom det tar en stund i ugnen, men under tiden det står där kan man ju göra annat
Rör ut jästen i vattnet, tillsätt olja och salt. - 6 dl fingervarmt vatten. 6 dl fingervarmt vatten. Fått det här enkla med goda receptet av min svärmor
Jag gjorde mina lökringar i fritösen, verkligen något att rekommendera. Frityrdegen är väldigt enkel att röra ihop och jag valde att doppa ringarna i pankomjöl – det gör de extra frasiga
4 stycken avlånga smördegsplattor (eller motsvarande smördeg på rulle). Sätt in potatisbakelserna i ugnen i ungefär 10 minuter eller tills det har fått en fin färg 4 stycken avlånga smördegsplattor (eller motsvarande smördeg på rulle)
Eftersom att jag bakar så mycket har jag svårt att äta "färdig" choklad och godis bara sådär. När all daim smält ut i grädden häller du över fluffet i en skål och låter stå i kylskåp i minst 4 timmar men helst över natten. Spread the batter into the muffin cases and bake in middle of oven for about 20 minutes
Det tackar jag för iom att det till största del är kötträtter. Jag känner heller inte något behov av att veganisera precis alla traditionella rätter, utan tycker att man kan hitta på nytt och variera sig lite istället