Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser över natten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Lägg upp baguetterna på galler. Skär degen i 9 bitar med mjölig degskrapa o forma med mjöliga fingrar till vridna baguetter lika långa som plåtens kortsida. Jäs baguetterna övertäckta 15 min. Grädda baguetterna mitt i ugnen ca 10 min tills de fått färg
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, rågkross, solrosfrö, havrekli, salt och bikarbonat i en skål. Rör i olja, sirap och filmjölk och blanda till en kladdig deg
Dela degen i tre bitar och forma bitarna till baguetter med väl mjölade händer. Lägg baguetterna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta, 20 minuter
Vrid baguetterna lite lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Innan du sätter in baguetterna i ugnen så spraya med lite vatten i ugnen eller lägg in lite vatten på en plåt i botten på ugnen, detta för att brödet ska få en bra skorpa
Till sommarens alla räkfrossor och hösten kommande kräftskivor kan det vara fint att göra baguetter. Nästa gång ska jag prova att lägga baguetterna på bakstenen i stället för en vanlig plåt, tänker mig att de blir ännu bättre skorpa då
Spröda och luftiga baguetter som toppas med lite flingsalt. Passar perfekt till en soppa eller sallad. Goda att servera med bara lite smör eller en god olivolja
I morse gjorde jag så fantastiskt goda baguetter, ni vet sådär perfekta, sega men knapriga på ytan. Vrid baguetterna lite lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.