Meat-free Monday igen och vegetariskt blir ju mer och mer populärt överallt. Det är verkligen en stark trend, vilket man kan förstå då det är bra både för miljön och för plånboken
Jätte goda turkiska linsbiffar med bulgur. Kryddiga och smakrika. En mycket omtyckt mezzerätt i Turkiet. Jätte gott att äta med ett salladsblad och lite citron
Jag har ju fått hem en hel del zucchini som jag försöker hitta på lite olika saker med. Igår blev det pankopanerad zucchini stekt i olivolja tillsammans med halloumi bl a
Den ena kommer utan omsvep här – en härligt krämig gratäng som gör vilken köttbit som helst rättvisa, men som också funkar alldeles ypperligt för den som hellre äter vegetariskt
Hej och Glad Påsk på er såhär i efterhand. Hoppas att ni haft en fin helg. Dagarna har verkligen sprungit förbi här och gäster och familj har nästan avlöst varandra
Grekisk mat är i mitt tycke den bästa maten man kan få. Och grekland är verkligen vårt favoritresmål. Finns inget mysigare än att strosa runt i bygatorna i sommarvärmen, hitta en lite undangömd, pittoresk restaurant och sitta i timmar och njuta den goda maten och det goda vinet
Gör så här. Skär grönsakerna i skivor på längden, stek hårt i olja. Finhacka ingredienserna till dressingen, smaka av med salt, fond, svartpeppar och eventuellt lime och socker