Fläskfilé i god sås. 6 port. 800 gram fläskfilé1 tsk salt1 tsk grovmalen svartpeppar1 hackad gul lök2 dl crème fraiche2 dl grädde2 msk chilisås1 msk Worcestershiresås1 msk soja1-2 pressade vitlöksklyftor1½ msk rosepepparhackad persilja Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något
Strimla vitkålen för hand eller i matberedare så fint som möjligt. Stek vitkålen i 100 g smör i en rejäl stek- eller wokpanna på medelhög värme utan att kålen får allt för mycket färg
God kväll. Hoppas ni fått en fin start på veckan. Första arbetsdagen efter semestern avklarad för mig. Mycket som ska ordnas med innan alla elever kommer nästa måndag
4 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver0,5 tsk salt50 g rumsvarmt smör1,5 dl mjölkSätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen, arbeta sedan ihop med smör och mjölk till en deg