Mycket god och otroligt enkel är denna jorgubbsmousse som passar så bra som fyllning i tårta. Den här satsen är lagom till ett lager i en tårta på ca 25 cm i diameter
12 g bakpulver (0,5 tsk). 1Havrecrumble50 g strösocker (0,5 dl) 90 g vetemjöl (1,5 dl) 20 g havregryn (0,5 dl) 2 g bakpulver (0,5 tsk) 60 g rumstempererat smör
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Lägg plastfilm eller en bakduk över bunken och låt degen jäsa i 20 minuter. Lägg på en bakduk och låt jäsa i cirka 1–1 ½ timme. 7 ½–8 dl vetemjöl, spara lite till utbakning
Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka. Hej på er. Idag är det måndag och då tänkte jag att ni skulle få ett pajrecept, kanske något att svänga ihop till helgfikat eller som en mysig fika i veckan