Äppelkaka i långpanna
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 medelstora äpplen
  • 12 msk citronsaft
  • 1200 g smör
  • 12 dl strösocker
  • 11 dl mörk sirap
  • 12 stora ägg
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 11 tsk bakpulver
  • 11 nypa salt
  • 10,5 tsk malen kanel
  • 13,5 dl vetemjöl
  • 11 msk malen kanel
  • 11 msk strösocker
  • 12 medelstora äpplen 2 msk citronsaft 200 g smör 2 dl strösocker 1 dl mörk sirap 2 stora ägg 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 nypa salt 0,5 tsk malen kanel 3,5 dl vetemjöl
  • 1 Till garnering1 msk malen kanel 1 msk strösockerSätt ugnen på 175 grader och täck formen med bakplåtspapper. Skala och kärna ur äpplena. Skiva i tunna klyftor och häll citronsaft över dem. Ställ åt sidan. Smält smöret i kastrull eller microvågsugn och blanda ihop till en jämn smet tillsammans med resten av ingredienserna. Bara precis så att allt går ihop. Häll upp smeten i formen och tryck ner äppelskivorna i smeten. Pudra kakan med kanel och strösocker innan du lägger den i mitten av ugnen för att gräddas i 25-30 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.