Anka lamm

Anka lamm

  • 15 Recept
Chililammstek (Qalî)

Chililammstek (Qalî)

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1,5 kg lammstek , med ben 3 st vitlöksklyfta(or) 3 msk olivolja 1 msk röd chilifrukt , krossade Köp receptet
Lammstek med sardelldressing

Lammstek med sardelldressing

1 st lammstek. 1 st lammstek urbenad, 1,8–2 kilo 1 st citron saften 1 kruka rosmarin 5 st vitlöksklyftor 3 msk olja till stekning salt nymalen svartpeppar Sardelldressing 4 st vitlöksklyftor oskalade 5 st sardellfiléer raka 1
Provencalsk lammgryta

Provencalsk lammgryta

1,5 kg lammkött för gryta med eller utan ben, hel fin lammnacke (som jag tycker är det godaste på lammet för gryta) benfria grytbitar eller skivad lammbog
Örtdressad lammfilé med citron och vitlök

Örtdressad lammfilé med citron och vitlök

8 bufféportioner 800 g lammytterfilé 1 tsk salt 2 krm peppar smör till stekning färsk timjan till garnering Dressing 2 pressade vitlöksklyftor 1/2 msk finhackad rosmarin finrivet skal av 1/2 citron 2 msk balsamvinäger 1/2 dl olivolja 1/2 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan