En av favoriterna bland husmanskost är en riktigt mör, saftig stek. Tunt uppskivad med dom klassiska tillbehör såsom kokt potatis, gräddsås, svartvinbärsgelé och inlagd gurka
Nästa vecka är det dags för sportlov. Ska bli så otroligt härligt med lite semester och skidåkning. Och ett riktigt måste när vi är uppe i fjällen är ju våfflor
Smart till matlådor och att frysa in. Älskas av alla och jag brukar oftast göra på 1 kg nötfärs och dryga ut med allehanda grönsaker, rotfrukter och tomatsåser så det blir en ordentlig gryta
“Paleo – Naturlig mat & livsstil”. TOMATSOPPA MED KÖTTFÄRSBIFFAR. Klipp soltorkade tomaterna i små bitar och blanda ihop med löken, senapen och köttfärsen
Passade på att hälsa på hos mina föräldrar och lagade mat med tillsammans med mamma. Vi har nästan identisk smak när det kommer till mat och gårdagens middag blev precis lika god som alltid när vi kamperar ihop i köket
Här bjuder jag på en mycket god och snabblagad mat att fixa fram – vardag som helg. 1 frp krossade tomater. Rör ner kryddmixen, vatten (enligt kryddpåsens beskrivning) och krossade tomater, låt koka ca 5 minuter. 1 frp krossade tomater
Hasselbackspotatis är en klassisk rätt, min mamma gjorde det ofta hemma, så även jag efter det att jag flyttat hemifrån i början av 80-talet, men sedan föll Hasselbackspotatisen i glömska under många år
Lovade ju att visa er mammas födelsedagsmiddag som hon önskade i fredags. Det blev kallskuret kött och potatisgratäng och som alltid vill hon ha en varm gräddsås till så hon fick som hon ville