mat

mat

  • 26 Recept
Pommes duchesse från Västerbotten

Pommes duchesse från Västerbotten

Passar till kött- och fiskrätter. 4-5 portioner10 potatisar1 äggula0,5 färskost, grekisk vitlök130 g Västerbottenostpersilja0,5 dl gräddesmörKoka potatisarna och mosa dem
Duchesse potatis med chili

Duchesse potatis med chili

Duchesse potatis är en godare och lyxigare variant av mos som gratineras i ugnen.  Till 4 personer behöver du
Fläskfile med rosepeppar och potatis kaka

Fläskfile med rosepeppar och potatis kaka

Nu i mellandagarna kan man bli lite trött på julmaten och alla rester som blivit över, samtidigt så vill man heller inte ställa sig och göra något långkok och då är detta perfekt att göra
Kantarellsås – godaste jag gjort!

Kantarellsås – godaste jag gjort!

Det är många som söker recept med svamp nu och i synnerhet kantareller. Jag har en del i arkivet, bara skriv in kantareller i sökrutan så kommer en hel del recept upp
Kantarellsås – enkelt recept

Kantarellsås – enkelt recept

Så här gör du. 15 minuter. Stek de färska kantarellerna i lite smör så att vätskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Blanda den hackade matjessillen, lite spad från burken, gräddfil, crème fraiche och löke i en bunke. Ta kastrullen från värmen och rör i lite av matjes- och gräddfilsblandningen, häll sedan tillbaka allt i bunken och rör om ordentligt
Kassler i sweet chilisås

Kassler i sweet chilisås

Ska jag vara ärlig är väl inte kassler mitt förstahandsval när det kommer till kött och protein men Hemköp hade så himla bra pris på kassler denna vecka så jag köpte en bit och gjorde matlådor på den
Baconsås

Baconsås

Vill du ha mjuka tomater låt det sjuda en stund. 10 små cooktail tomater. Låt det sjuda upp och puttra 5 minuter inna du rör ner tomaterna. 10 små cooktail tomater
Pastagratäng med köttfärs

Pastagratäng med köttfärs

Riv morötterna och vitlöksklyftorna och låt dessa samt oregano fräsa med någon minut innan du häller på krossade tomater, vatten, vin, fond och eventuell grädde
Pastagratäng med köttfärs och paprika

Pastagratäng med köttfärs och paprika

Tillsätt tomatpuré, fond och sambal och smaka därefter av med salt och peppar. 3 msk tomatpuré. 5 dl matlagningsgrädde/mjölk el blandat. 3 msk tomatpuré
Kycklinggratäng med tomatsås - snabb och näringsrik vardagsmat

Kycklinggratäng med tomatsås - snabb och näringsrik vardagsmat

Den här kycklinggratäng är perfekt vardagsmat, snabb att tillaga och näringsrik. Jag kokade rött ris till min kycklinggratäng, men det tar lite extra lång tid, så vill du att maten ska vara klar lite snabbare än så, då rekommenderar jag jasminris istället, eller varför inte pasta
Mustig kycklinggryta

Mustig kycklinggryta

Ingredienser Portioner. 4 ca 600 g kycklingfiléer 75 g rökt fläsk eller bacon 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk smör 2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 1 krm svartpeppar 1 3/4 msk balsamvinäger 2 msk hackad persilja 1 tsk maizena majsstärkelse Till servering 4 port ris gärna svart råris lättkokta morötter sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Whiskykyckling

Whiskykyckling

Sätt ugnen på 200 gr varmluft eller 225 gr vanlig ugnsvärme. Ge kycklingen fin färg genom att steka dem på båda sidorna i hög värme i mycket smör
Alldeles för enkel kräftsoppa

Alldeles för enkel kräftsoppa

I salladen hade jag matvete, sparris, tomat, gurka, rädisor och lite blandade salladsblad. 4 middagsportioner
Mustig köttgryta med öl

Mustig köttgryta med öl

Slå på ölen, jalapeno (finhackad), krossade tomaterna samt kalvfond. 1 pkt krossade tomater 370g. Skär högreven i mindre grytbitar
Kycklinggryta i lergryta

Kycklinggryta i lergryta

500 g passerad tomat. Blanda alla ingredienser till såsen, och låt dra minst 30 minuter. Blötlägg lergrytan i minst 15 minuter
Enkel och god kyckling i lergryta

Enkel och god kyckling i lergryta

Ha sedan i ihop rörd persilja och krossade tomater. 500 g krossade tomater. Ställ lergrytan i kallt vatten( övertäckt) ca 10min
Picklad Rödlök - Recept

Picklad Rödlök - Recept

Nu vet väl alla hur man gör detta. Men jag kör den ändå - den ska finnas i kokboken. OBS - Innan du börjar - Se till att burken är urkokad