Så var det dags för lite recept igen, ett tillbehör tänkte jag bjuda på idag såhär på kvällskvisten. Den här pickladerödlöken med chili piggar upp en sallad eller vilken annan rätt som helst
De flesta recept använder den traditionella 1-2-3 lagen (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten) men jag tycker den blir lite svag så jag har dragit ner på vattnet lite. 2-3rödlökar · 1 dl vatten · 1 dl socker · 1/2 dl ättika (12%). 1-2-3 lag. 2-3rödlökar
Pickladrödlök är ett mycket gott tillbehör till i princip vad som helst. När lagen svalnat något häller man den i en glasburk och fyller på med tunt skivad rödlök
Förrän för någon vecka sedan, då jag såg det i ett tv-program. Pickladrödlök…. Pickladrödlök passar till det mesta i matväg, kanske inte soppa eller linssgryta – men till så mycket annat
Så gott och den blir mildare när den är picklad. 2 rödlökar, skiva tunt, gärna med mandolin 1½ dl vatten 1 dl strösocker ½ dl ättikssprit 12% 1. - Läs hela inlägget här 2 rödlökar
Nu har jag hittat ett nytt favorit-tillbehör, det här kommer serveras ofta hem hos i fortsättningen. På höstfesten bjöd jag på ett nytt tillbehör, för mig och de flesta andra, pickladrödlök
Pickladrödlök är en av mina favoriter som passar bra till många maträtter. Jag tycker att Äppelcidervinägern ger rödlöken en djupare och rundare smak och samtidigt kan jag även använda mindre socker, då äppelcidervinäger är naturligt mildare och sötare i smaken än vanlig ättika
4 st rödlökar. Skala löken och skär den i tunna båtar. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Rör tills sockret har löst upp sig och låt sedan lagen svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.