Något som det går mycket smör eller olja till, är att steka panerad fisk och fiskpinnar. Vi åt fisken med kokt potatis, gröna ärter och kall vit sås, sån man fick i skolan du vet… Jag tycker den är så god
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Får jag lov att föreslå lite fisk kanske. Skiva champinjonerna och "strössla" ut dem över fisken. Fisk. 4 stycken portionsbitar torsk (eller annan vit fisk). Häll såsen över torsken och gratinera på 200 grader i ca 20-30 minuter tills fisken är genomkokt. 4 stycken portionsbitar torsk (eller annan vit fisk)
Häll på kokosmjölken, fisksås och ha i limebladen. I fiskdisken ligger de i färgade nät om ca 1 kg, blåa nät betyder odlade musslor och röda nät vildfångade, smakmässigt ingen större skillnad. 1 msk fisksås
Salta och peppra och lägg på lite sweet chili sås på fisken. 4 pers1/2 purjolök1 morot1 paket sockerärter1 msk färsk riven ingefära4 bitar färsk laxfilé1 lime4 tsk sweet chili såssalt och peppar1 kruka färsk korianderGÖR SÅ HÄR
1 fiskbuljongtärning. 1 fiskbuljongtärning citronpeppar. Måndag = Meatfree Monday. Efter att ha ätit en god vegetarisk lunch så blir det nu lax med goda såsen till middag
Lägg på fisk, skuren i lagom stora bitar. ca 600 gram vit fisk (vi hade torskrygg). Grilla ca 15-20 minuter tills fisken är färdig. ca 600 gram vit fisk (vi hade torskrygg)
Skär fisken i portionsbitar och lägg dem på pappret. Klicka sedan smöret på fisken och stäng paketen. Under tiden som fisken tillagas så kan ni börja steka hackad lök och potatis i rikligt med smör
Jag kan tycka att lax ibland smakar föör mycket fisk men detta var bara så gott. Vi testade något nytt idag (och något snällt för magen = inget stekt) och jag blev överraskad hur gott det blev