Jessicas Fisk

Jessicas Fisk

  • 16 Recept
Panerad torsk stekt i ugnen

Panerad torsk stekt i ugnen

Något som det går mycket smör eller olja till, är att steka panerad fisk och fiskpinnar. Vi åt fisken med kokt potatis, gröna ärter och kall vit sås, sån man fick i skolan du vet… Jag tycker den är så god
Skaldjur i citrussås

Skaldjur i citrussås

Skala grapefrukten med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Halvera klyftorna. Strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken
Friterad rödspätta med tartarsås.

Friterad rödspätta med tartarsås.

Vänd fisken först i mjölet, sen i ägget & sist i panko. Sänk försiktigt i fisken i den varma oljan. En fisk i taget, annars kallnar oljan
Currypanerad spätta och mangosås

Currypanerad spätta och mangosås

Här får curryn färg- och smaksätta den bästa paneringsfisken som finns i haven. Stek fisken tills den är gyllene runtom
Torsk i chili- och champinjonsås

Torsk i chili- och champinjonsås

Får jag lov att föreslå lite fisk kanske. Skiva champinjonerna och "strössla" ut dem över fisken. Fisk. 4 stycken portionsbitar torsk (eller annan vit fisk). Häll såsen över torsken och gratinera på 200 grader i ca 20-30 minuter tills fisken är genomkokt. 4 stycken portionsbitar torsk (eller annan vit fisk)
Fredagsmys med thaimusslor

Fredagsmys med thaimusslor

Häll på kokosmjölken, fisksås och ha i limebladen. I fiskdisken ligger de i färgade nät om ca 1 kg, blåa nät betyder odlade musslor och röda nät vildfångade, smakmässigt ingen större skillnad. 1 msk fisksås
LAX MED KOKOSMJÖLK I FOLIE

LAX MED KOKOSMJÖLK I FOLIE

Salta och peppra och lägg på lite sweet chili sås på fisken. 4 pers1/2 purjolök1 morot1 paket sockerärter1 msk färsk riven ingefära4 bitar färsk laxfilé1 lime4 tsk sweet chili såssalt och peppar1 kruka färsk korianderGÖR SÅ HÄR
Lax i ugn med dilltäcke och citron

Lax i ugn med dilltäcke och citron

Laxens status har verkligen pendlat. När jag växte upp var det bland det finaste man kunde ställa på bordet på söndagarna

Lax med goda såsen

1 fiskbuljongtärning. 1 fiskbuljongtärning citronpeppar. Måndag = Meatfree Monday. Efter att ha ätit en god vegetarisk lunch så blir det nu lax med goda såsen till middag
Fisk i foliepaket

Fisk i foliepaket

Lägg på fisk, skuren i lagom stora bitar. ca 600 gram vit fisk (vi hade torskrygg). Grilla ca 15-20 minuter tills fisken är färdig. ca 600 gram vit fisk (vi hade torskrygg)

Fisk med chilismör i foliepaket

Skär fisken i portionsbitar och lägg dem på pappret. Klicka sedan smöret på fisken och stäng paketen. Under tiden som fisken tillagas så kan ni börja steka hackad lök och potatis i rikligt med smör
Lax i foliepaket

Lax i foliepaket

Jag kan tycka att lax ibland smakar föör mycket fisk men detta var bara så gott. Vi testade något nytt idag (och något snällt för magen = inget stekt) och jag blev överraskad hur gott det blev