Jag följer en gammal klasskamrat på instagram som har så mycket bra recept och fina bilder på både mat och godsaker a’la Lchf och det var just här jag fick inspirationen att ikväll testa denna
Jag var bjuden på 40års/ halloweenfest och tårtor var min present den vanliga tårta var enkel med på lchf biten ville jag ha något nytt så jag hittade på denna hasselnötbotten som jag fyllde med chokladmousse och toppade med grädde och för att få halloween stuk blev det röd karamellfärg med i dekoren
Här kommer receptet på tårtan jag gjorde till Inga-Lisas 1-års kalas. Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Hacka ihop alla ingredienserna till pajdegen med gaffel. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunnt. Blanda äppelbitarna med kanel och sötningsmedel och lägg sedan i en ugnsfast form
Rör ut jästen i fingervarmt vatten, ca 37 grader. Tillsätt rapsolja och salt. Blanda ner müsli och vetemjöl (spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakningen)
Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Men det är så härligt med mycket grönsaker, så fräscht och nyttigt. Och jag känner verkligen att jag får in bättre vanor med ViktVäktarna, både när det gäller maten men också när det gäller motion