Hamburgerbröd från Korvbrödsbagaren. Dom fiberrika.
Ruccola
Dressingen
0.75 dl
lättkvarg naturell
0.5 msk
tomatpure
1 tsk
grillkrydda
1 msk
bostongurka
0.5 liten
finhackad rödlök
Marinerade grönsaker
200 g
färsk broccoli
1 stor
morot
2 tsk
riven färsk ingefära
Riven skal och juice från 1 lime
4 tsk
olivolja
0.5 tsk
salt
Beskrivning
Börja med att blanda ihop färsen med alla kryddor och forma till fyra platta hamburgare och lägg dom på en tallrik. Har du kolgrill så kan du sätta igång elden där.
Skiva sen broccoli och morot tunt och använd hela broccolin, även stammen. Lägg dom i en plastpåse tillsammans med ingefäran, skalet och juicen från lime, olivoljan och saltet och skaka runt. Låt det sedan ligga kvar där och marineras.
Har du gasolgrill så kan du sätta på den nu.
Nu är det dags att börja med dressingen. Hämta en skål, lägg i alla ingredienser och blanda. Klart!
Nu kan du börja grilla hamburgarna.
Dags att servera. Hamburgaren består av hamburgerbröd, ruccola, hamburgare, dressing och hamburgerbröd. Serveras med marinerade grönsaker och gärna ett stort glas Cola Zero med is och citron.
För oss viktväktare så kostar denna hamburgertallrik 11 smartpoints #viktväktarrecept
Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Pepperoni pizza, Viktväktarna. Eftersom att jag fick förfrågan om recept både här på bloggen och per mail, så täknte jag att jag ger er de, såhär lagom till fredagsmyset
Lasagne ala viktväktarna 4-5 port. viktväktarna 8 point/port vid 4 port. Lasagne är ju sååå gott och därför har jag gjort ett eget recept som är viktväktaranpassat
Stek upp strimlad kyckling i lite olja, salta och peppra. Lägg i grönsakerna och stek upp. Blanda i grädden som du blandat i sweet chili + kryddor och sedan i med nötterna
Sätt ugnen på 225 gr. Koka riset i lättsaltat vatten enligt beskrivning på rispaketet. Skär kasslern i tärningar eller stavar och bryn den i 4 tsk flytande margarin eller olja
Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.