GRYTA

GRYTA

Portabello stroganoff med ris och grönkål

Portabello stroganoff med ris och grönkål

Portabello stroganoff300 g portabellosvamp olja, till stekning 1 gul lök 100 g körsbärstomater 0,5 dl tomatpuré 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural 1 msk japansk soja 1 grönsaksbuljongtärning (vegansk) salt peppar
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Fräs fläsk, lök och vitlök i olivolja några minuter i en stekgryta. Lägg över i grytan efter hand. Grytan kan smakas av med lite soja, salt och vitpeppar efter smak
Klassisk Biff Bourguignon

Klassisk Biff Bourguignon

Ingredienser. 4 st strimlor bacon. 750 g nötkött /grytbitar. 4 msk mjöl. 4 msk vegetabilisk olja. 12 st schalottenlökar
Enkla fläskfilégrytan

Enkla fläskfilégrytan

Jag har redan gett er receptet på den supergoda fläskfilégrytan med basilika och citron. Men jag gjorde ju även en till gryta i söndags eftersom jag misstänkte att barnen inte skulle vara lika överförtjusta i basilikasåsen som jag var
Krämig räkgryta

Krämig räkgryta

Krämig räkgryta med zoodles (eller färsk tagliatelle). Blanda ihop tacosås och créme fraich i en gryta, slå på plattan på medelvärde
Louise johanssons sandefjordsgryta

Louise johanssons sandefjordsgryta

Ingredienser Sandefjordsgryta 500 gram fisk , blandad 0,5 st purjolök(ar) 250 gram sockerärtor , tinade 2 dl vitt vin 2 dl grädde 1,5 dl crème fraiche 2 dl vatten 2 msk fiskfond 1 salt 1 cayennepeppar 1 burk(ar) kräftstjärtar 1 dl dill 0,5 st Citron , saft Köp receptet Näringsvärde Kcal
Rasande god renskav

Rasande god renskav

Ner med smör i en rejäl stekpanna. Stek renskaven. Är skaven fryst steker du den på ena sidan, vänder, karvar av det som tinat med en gaffel och så håller du på
Köttgryta med kantareller

Köttgryta med kantareller

600 gram grytkött som ex. fransyska eller viltkött. 2 msk smör. 1 gul lök. 2 klyftor vitlök. 1 krm salt. 1 krm vitpeppar