Fisk

Fisk

  • 17 Recept
Grillad lax med lime och chili

Grillad lax med lime och chili

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 st laxkotletter 1 st röd chilifrukt 1 st lime , skuren i tunna skivor 2 msk olivolja 0,5 tsk salt 2 st vitlöksklyftor 1 tsk honung Dekoration 1 st lime , skuren i tunna skivor Köp receptet
Kaviarströmming

Kaviarströmming

Strömming är en favorit och speciellt när man varit en längre tid utomlands, så längtar man efter stekt strömming men också efter goda strömminglådor, varma som kalla

Fiskgratäng med sparris

Det här är en supergod fiskgratäng som görs ofta här hemma. 1 torskblock salt 2 dl ekologisk creme fraiche 3 dl vispgrädde 1 fiskbuljongtärning 1 knippe sparris 1 dl riven ost Sätt ugnen på 220 grader. 1 fiskbuljongtärning
Ugnsbakad öring

Ugnsbakad öring

Salta + peppra fisken, vänd i mjöl. Koka upp grädde, smaka av med fisksås. Ta ut formen med fisk, lägg i tomater, champinjoner, morötter + såsen
Stekt öring med gräslöksås

Stekt öring med gräslöksås

Rensa och ta av huvudet och fenorna av fiskarna. Lägg en klick smör i stekpannan och lägg i fisken när smöret börjar bli hett
Stekt Makrill med mandel och spenat

Stekt Makrill med mandel och spenat

Bryn smör tillsammmans med olja (använd neutral raps olja) i stekpannan lägg i fiskfileébitarna med skinnet nedåt bryn båda sidorna och ta sen upp dom
Pontus makrill a la pepparrot

Pontus makrill a la pepparrot

Ett recept från min pappas kollega. Har kollat efter makrill väldigt länge för att kunna göra det här receptet, men det har bara funnits rökt makrill, inte ens på saluhallen hade dom färsk
Panerad torsk med pepparrotssås och spenat

Panerad torsk med pepparrotssås och spenat

Ingredienser Portioner. 4 4 torskfiléer, sej eller hoki (à ca 150g) 1 ägg 3/4 dl ströbröd 1/2 dl vetemjöl 1 krm peppar 1/2 tsk salt 2 msk smör eller magarin 2 msk olja Pepparrotssås 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 3 dl hönsbuljong 3 dl grädde eller mjölk 2 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger 2 1/2 msk riven pepparrot 1 pkt fryst bladspenat (à 250 g) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan
Röding i ugn med kryddgrönt

Röding i ugn med kryddgrönt

Tur att åtminstone Ida älskar fisk. Salta och fyll fisken/fiskarna med purjolök och hälften av det kryddgröna
Röding i ugn med god sås

Röding i ugn med god sås

Såsen till fisken måste ni bara testa. Salta fisken rejält runtom och inuti. Beroende på fiskens storlek varierar tiden
Fransk vitlöksfisk med stuvad spenat

Fransk vitlöksfisk med stuvad spenat

Jag är ett stort fan av fisk, men har tyvärr rätt få riktigt bra fiskrecept. Det är dessutom enkelt att laga eftersom fisken sköter sig själv i ugnen
Klassisk gravad lax

Klassisk gravad lax

Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Stuvad spenat

Stuvad spenat

SPENATSTUVNING MED FÄRSK SPENAT. Om du använder färsk spenat så rensar och sköljer du den noga så att den inte är grusig