En av de tre rätterna är fisksoppan med lax och torskfilé. ☆ Tillsätt fiskbuljongtärningen. Fisksoppa, ca 6 portioner. ☆ 3 påsar lax- och torskfilétärningar, fryst 300g/påse ☆ 3 tetra/burkar kokosmjölk ☆ 1 gul lök ☆ 1/2 purjulök ☆ 3 medelstora palsternackor ☆ 2 morötter ☆ 2 stjälkar selleri ☆ Kokosolja ☆ Saften från en 1 ekologisk citron ☆ Havssalt ☆ Lite cayennepeppar ☆ 1 litet paket fryst dill ☆ 1 fiskbuljong. ☆ Häll i fisken och dillen och låt det koka upp i ca 5 min. 1 fiskbuljong
mat/recept,. Med torskrygg i frysen, blev det fisksoppa till middag. Till sist Tillsätts fisken, som först delats i mindre bitar och låt allt sjuda tills fisken är klar
Kall dillsås (skolans fisksås)- Recept HÄR. Potatismos- Recept finns längre ner på denna sida. Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn
Såsen var helt perfekt kryddad (jag gillar när man fortfarande kan känna vad fisken smakar). Här kommer det ytterligare ett recept från boken 'Det goda Afrika' av Ove Pihl