• Tina fisken, strimmla purjolöken, hacka löken. • Smält margarinet i en gryta, fräs löken glansig. • Pressa i vitlök, rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika
Just nu är jag inne i en period när jag lagar mat direkt från hjärtat utan några recept. Igår fick jag till en riktigt god fisksoppa, som jag gärna vill tipsa om
Du behöver till 4 pers. 400 g torsk3 morötter3 stora potatisar2 scharottenlökar1 msk sambal olek2 dl vitt vin2 msk fiskfond (Köpes eller egengjord, har du egengjord så kan du ta lite exta i)5 kösbärstomater1 msk chilisås eller ketchup1 dl grädde1 dl mjölk2 dl cream frai
Lägg fisk, tomatkross, dill och buljongtärningar i en gryta. På med locket och låt koka upp. Sänk värmen och lått bubbla under lock tills fisken börjar bli genomkokt
Ikväll åt vi en suuupergod fisksoppa till middag. Mums. Hittade en påse med färdiga tärningar av lax och torsk i frysdisken sist jag var på ICA, tänkte att det kunde vara perfekt att använda till en soppa – och det var det
Hej hej. Denna veckan har M valt de flesta rätterna då jag jobbar fem kvällar. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
Advent är här och första ljuset brinner i staken och om några veckor knackar julen på dörren. Det är mycket som ska fixas i hemmet, det ska städas och pyntas, julklappar ska inhandlas, julkort ska skrivas och granen ska på plats i foten och kläs
Nej, någon vidare vår har det inte kommit till Växjö än, även om solen lite blygsamt lös mellan träden i morse… Tills våren är här värmer jag mig med soppa, och det är ju rätt okej det också faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.