Mina favoriter

Mina favoriter

  • 36 Recept
Mina favoriter
Världens goaste bröd

Världens goaste bröd

Bakade Kryddburkens variant på källarfranskor. Oh my god säger jag bara. Så enkel deg, så bra ingredienser och så lätt att göra
Nattjästa källarfranska

Nattjästa källarfranska

Imorse gräddade jag ett så gott bröd som stått i kylskåpet och jäst över natten. Luftigt och lite segt blev det
Nattjästa källarfranska

Nattjästa källarfranska

Igår morse överraskade jag mina jobbarkompisar (de få som fortfarande jobbar) med nybakta frallor till frukost
KALLJÄSTA KÄLLARFRANSKA

KALLJÄSTA KÄLLARFRANSKA

Visst är det gott med nybakade frukostbullar och kalljästa bullar är så perfekt. Och dessutom minimal arbetsinsats
Källarfranska

Källarfranska

1/4 paket jäst2 ½ dl kallt vatten½ dl mjölk1 ½ tsk salt2 msk rapsolja1 msk honung1 dl rågmjöl6–6 ½ dl vetemjöl special1
Nattjäst källarfranska

Nattjäst källarfranska

Jag älskar härliga helgmorgnar som den här, när man vaknar tidigt pigg och utvilad och solen skiner utanför fönstret
Källarfranska med dinkel

Källarfranska med dinkel

Fördeg. Blanda ut jästen med vattnet. Rör i mjölet till. en jämn smet. Täck med plastfolie och låt stå i rumsvärme över natten eller i ett dygn
Källarfranska

Källarfranska

Jag tror mig ju alltid att ha hittat det bästa receptet på bullar eller bröd haha. Då jag bara älskar nybakat så är jag ju inte speciellt kräsen om man säger så
Källarfranska

Källarfranska

Bullarna smakar bäst nybakade. Annars fryser du dem direkt och tinar i ugnen på 200 grader. Undvik att tina i mikron
Källarfranska

Källarfranska

Hembakat bröd är något av det bästa jag vet (tyvärr inte nyttigt alls) men så gott. Ibland vill man ”lyxa” till det lite extra på helgerna och då passade jag på att innan lillasyster kommer till världen att se till att det finns i frysen att ta fram till helgfrukosten
Källarfranska

Källarfranska

Hittade ett recept på källarfranska som jag tyckte såg gott ut. Här kommer receptet. Källarfranska. 25 g jäst
Ostfralla

Ostfralla

Ca 15-18 st. 25 g jäst5 dl mjölk. 50 g smör1 msk honung eller sirap. 3 tsk linfrön2 dl dinkel mjöl2 tsk örtsaltCa 8 dl Vetemjöl special
Ostfralla

Ostfralla

En nybakad fralla till frukost är enligt mig inte alls fel. Nu blir det oftast inte frukostbullar här hemma då bagerskan sover alldeles för länge men oavsett så är en nybakad bulle hur gott som helst
Ostfralla med Västerbottenost

Ostfralla med Västerbottenost

Västerbottenfralla var ett bröd som mina vänner på Hattstugan var glada att jag bakade till dem, så nu delar jag med mig av receptet till er
Ostfrallor

Ostfrallor

Enkla ostfrallor fixade jag till kvällsmat. 1pkt jäst. Smula sönder jästen i bunken häll i 5 dl fingervarmt vatten
Nattjäst bröd

Nattjäst bröd

Ett recept jag fick av en kollega, ett väldigt enkelt och gott bröd som inte kräver en massa knådning
Vridna bröd med rostad havre

Vridna bröd med rostad havre

1. Rosta havregrynen i torr stekpanna, eller i långpanna i ugnen tills de är gyllenbruna. 2. Blanda vatten och jäst i en bunke eller i en degblandare
Bröd med havre & äppelmos

Bröd med havre & äppelmos

Som ni märker så har det varit lite tystare på Äppelhysterifronten den här hösten. Det är nämligen någon form av sorgeår här hemma
Italiensk paj

Italiensk paj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner PAJDEG 1,5 dl grahamsmjöl 1,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico 1 dl vatten , kallt FYLLNING 150 gram Zeta Fetaost 1 dl Zeta Soltorkade tomater Classico , hackade 2 dl , riven 1 klyfta(or) vitlök 3 st ägg 70 gram färsk bladspenat , strimlad 2 dl Zeta Ricotta 1,5 dl vatten 1 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar , nymalen TOPPING 2 st plommontomater 1 paket Zeta Mozzarella , (125g) italiensk 1 kruka(or) färsk basilika , 10 blad Köp receptet
Vietnamesiska sommarrullar

Vietnamesiska sommarrullar

12 stora vietnamesiska rispapper. 10,25 isbergssalladshuvud, rivet i bitar. 1150 g glasnudlar, kokta och avrunna