Hej på er,. En härlig lördag är slut och jag slappar lite i soffan med datorn i knät. Det har varit fullt ös här hela dagen men på eftermiddagen smet jag och 5-åriga dottern in i köket för att baka lite tillsammans
100 g smör. 11. 5 dl strösocker. 11 dl hasselnötkärnor. 11 st ägg. 10. 5 tsk bakpulver. 13 msk kakao. 25 dl (75 g) vetemjölMät upp smör och strösocker i en bunke och låt stå framme så smöret blir rumsvarmt
Det här receptet, har jag i alla ärlighetens namn snott rakt av från en annan bakbloggare, av ingen mindre än Jonas som driver sin bakblogg ”Här var det fika”
Det här är mitt ”vi-får-snart-gäster-och-kakbruken-är-tom-recept”. Vilket är ditt. Perfekta amerikanska lite sega och goda kakor med en salig ton och med mörk choklad
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu. Man sätter Dumle (chokladöverdragen kola) på en plåt och gräddar i ugnen och vips har man en kaka istället för en godis
Saftiga äpple och kanelmuffins. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienser till smeten samt den hackade dumlen, vispa inte. Häll upp i en bakplåtskläddform och ställ in i ugnen i cirka 15-17 minuter