Nötchokladrutor
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 11.5 dl strösocker
  • 11 dl hasselnötkärnor
  • 11 st ägg
  • 10.5 tsk bakpulver
  • 13 msk kakao
  • 11.25 dl (75 g) vetemjölMät upp smör och strösocker i en bunke och låt stå framme så smöret blir rumsvarmt. Ta under tiden fram en långpanna eller en plåt, ca 25x35 cm eller större och smörj den ordentligt eller klä den med bakplåtspapper som du smörjer. Om du tagit en större plåt eller form så behöver du bara smörja en yta av ca 25x35 cm eftersom smeten inte ska bredas ut mer än så. Hacka nötterna grovt. Vispa smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp eller använd matberedare. Tillsätt bakpulver och kakao och vispa till en jämn smet. Tillsätt ägget och vispa ordentligt till en jämn smet (ca 30 sekunder med elvisp). Tillsätt vetemjölet och rör ihop eller vispa på lägsta hastighet till en jämn smet. (Tänk på att inte ta för mycket vetemjöl vilket man nästan alltid gör om man gräver med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet. Häll istället upp mjölet eller väg det. För mycket mjöl leder till att smeten blir svår att breda ut och kakorna blir torrare.) Bred ut smeten på det smorda området ca 25x35 cm. Strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 8 minuter med över- och undervärme. Med varmluft 175°C i 10-12 minuter. Låt chokladkakan svalna endast några minuter och skär sedan i rutor och lossa dem från bakplåtspappret eller plåten.Låt kakorna svalna och lägg dem sedan i burkar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.