Jag underskattar ofta soppa och lagar det alltför sällan. Fördelen med det är att jag varje gång blir positivt överraskad över hur gott och smakrikt det kan vara
Jag har aldrig sett en levande älg ute i det fria. Bara på Skansen och andra djurparker. Och jag vet inte hur jag hade reagerat om skogens konung helt plötsligt stått framför mig på en skogsväg, brölande och med gigantiska horn som nån jägare önskar han hade på väggen
Det var ett tag sedan jag skrev ned något recept. Så här i sommartid lägger vi nästan uteslutande älg på grillen, och i kväll invigde vi den nyinköpta hamburgerpressen med läckra älgburgare
Det som är bra att tänka på när man gör biffar eller köttbullar av älg är att det är ett mycket magert kött och kan lätt bli lite torr så ett tips är att inte använda så mycket ströbröd i smeten samt lägg i lite grädde (mjölk går väl också bra men hallå… gissa vad som blir bäst
Att göra eget kebabkött är väldigt enkelt. Jag har gjort mitt av älgfärs men annan färs funkar också. Blanda färsen med kebabkrydda, (eller strö den över den utplattade färsen)