Jag älskar bröd, både mjukt och hårt bröd. GI-knäckebröd. Gott nyttigt och glutenfritt fröknäcke. En favorit som har seglat upp, inte bara hos mig utan hos många, är det otroligt goda nyttiga och ofta glutenfria fröknäcket
Det blir ett glutenfritt levainbröd med en knaprig yta och mjuk insida. Sen ska brödet bakas och jäsas och det tar nästan ett dygn och till sist behöver brödet få ligga till sig ytterligare ett dygn inan du kan skära det
Eftersom att jag gillar att exeprimentera fram recept så har jag ofta olika sorter bröd i frysen. När jag blir brödsugen passara jag på att testa en ny receptidé
De bröd som fanns där ville jag ju ändå inte ha, eftersom jag hade börjat med LCHF och de är minst lika sprängfyllda med kolhydrater och socker som vanligt bröd
När jag var liten och var hemma sjuk från skolan ville jag alltid ha rostat vitt vetemjölsbröd med massa marmelad, ost och en stor kopp varm choklad till
Jag behövde testa ett nytt bröd, och hittade ett bröd här som jag blev jättesugen på. Det här blir nog mitt nya favvobröd, och jag längtar redan till frukosten imorgon
Den här lilla brödrullen är min nya favorit. Om ni ska ut och njuta av naturen och våren nu i dagarna, passa på att packa ner några brödrullar med god fyllning och fyll termosen med hett kaffe eller kryddigt te så har ni en god och mättande matsäck
Fröknäcke och fröbröd finns det en uppsjö recept på, säkert finns det minst en gilljon olika, och idag ska vi lägga till ytterliggare ett recept på vår fröbröd/frökex/knäcke-repertoar
Mina blev ganska platta så det var svårt att fylla dem med något men jag åt dem som vanligt bröd. Jag gillar bröd med tuggmotstånd och de här var precis så som jag vill ha det
När jag skriver det här receptet är så är plåten så gott som uppäten redan. Jag gillar mitt andra recept på fröknäcke men det här är i samma klass av smarrighet