Sirapslimpa är väl inte det nyttigaste brödet man kan äta men det är ganska gott. Jag tycker det är härligt att kunna variera mellan olika sorters bröd
Ett sista tips innan vi dyker ner i receptet är att använda en ugnstermometer när du bakar bullar och bröd om du har en sådan (om inte så är ett annat tips att köpa en sån, det finns bra och billiga på t
Vilken mysig och härlig dag det har varit i dag. Vi började redan i morse med att äta en härlig frukost med nygräddade frallor som hade jäst i kylskåpet under natten
Lite nybakat bröd på morgonen brukar ju få en att hoppa ur sängen lite lättare. Bröd. 1 dl brödsirap. ca 2 kg ljust lantbrödsmjöl (ta mörkt om du vill). 1 dl brödsirap. ca 2 kg ljust lantbrödsmjöl (ta mörkt om du vill)
Ikväll mitt i trädgårdsfixandet bakade jag scones. Det är så gott och snabbt går det. Ikväll bakade jag på turkisk yoghurt, mest för att det fanns hemma
Vågar man hoppas på picknickväder i påsk. I så fall packar jag ner dessa bullknyten fyllda med ricotta, syltade apelsinskal och apelsinblomsvatten i korgen
Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd som kommer från Ligurien där vi var i somras bland annat och vandrade mellan byarna i Cinque Terra, men man kan faktiskt äta det lite överallt och även förstås hemma
Forma ett knubbigt bröd av degen och lägg ner den i lerggrytan. Börja med att blötlägga lergrytan och låt den ligga i vatten medan degen jäser i bunken