Bröd

Bröd

  • 48 Recept
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Sirapslimpa är väl inte det nyttigaste brödet man kan äta men det är ganska gott. Jag tycker det är härligt att kunna variera mellan olika sorters bröd
Kalljästa frukostbullar

Kalljästa frukostbullar

Ett sista tips innan vi dyker ner i receptet är att använda en ugnstermometer när du bakar bullar och bröd om du har en sådan (om inte så är ett annat tips att köpa en sån, det finns bra och billiga på t
Nattjästa rågsiktsfrallor

Nattjästa rågsiktsfrallor

Vilken mysig och härlig dag det har varit i dag. Vi började redan i morse med att äta en härlig frukost med nygräddade frallor som hade jäst i kylskåpet under natten
Nattjästa frukostfrallor

Nattjästa frukostfrallor

Färskt frukostbröd är underbart gott. Jäs under natten och baka ut frallorna. 12 stycken. 12 g jäst. 3½ dl kallt vatten
NATTJÄSTA FRALLOR

NATTJÄSTA FRALLOR

Som att servera sig själv nybakat bröd till exempel. På morgonen tar du fram plåten och låter bröden varmjäsa i rumstemperatur tills ugnen blivit varm
Nattbak

Nattbak

Nu har jag bakat det här brödet några gånger och känner mig numer nöjd och redo att dela med mig av receptet
NATTA-BRÖD

NATTA-BRÖD

Lite nybakat bröd på morgonen brukar ju få en att hoppa ur sängen lite lättare. Bröd. 1 dl brödsirap. ca 2 kg ljust lantbrödsmjöl (ta mörkt om du vill). 1 dl brödsirap. ca 2 kg ljust lantbrödsmjöl (ta mörkt om du vill)
Smarriga scones

Smarriga scones

Ikväll mitt i trädgårdsfixandet bakade jag scones. Det är så gott och snabbt går det. Ikväll bakade jag på turkisk yoghurt, mest för att det fanns hemma
Focaccia - italienskt klassiskt bröd

Focaccia - italienskt klassiskt bröd

Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd som kommer från Ligurien där vi var i somras bland annat och vandrade mellan byarna i Cinque Terra, men man kan faktiskt äta det lite överallt och även förstås hemma
Bröd med Frön

Bröd med Frön

Gjorde ju en äggost häromdan, frös in vasslem och idag bakade jag dessa bröd. Enkla kuvertbröd med frön
Havrebröd i lergryta

Havrebröd i lergryta

Forma ett knubbigt bröd av degen och lägg ner den i lerggrytan. Börja med att blötlägga lergrytan och låt den ligga i vatten medan degen jäser i bunken
Leilas fantastiska vörtbröd

Leilas fantastiska vörtbröd

11 dl mörk brödsirap. 1Till 2 vörtbröd. 50 g färsk jäst 3 dl porter 2,5 dl julöl 50 g smör 0,5 dl raposolja 1 dl mörk brödsirap 0,5 msk malen pomerans 1,5 msk malen ingefära 1 msk malen nejlika 0,5 msk malen kardemumma 1 msk salt 13,5 dl rågsikt 3 dl russinLös upp jästen i en bunke med porter, julöl, olja och sirap. Grädda vörtbrödet i cirka 50 minuter och sänk värmen till 150 grader efter 15 minuter
Saffranssnurror

Saffranssnurror

Smula ner jästen i en skål. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel. Värm mjölken tillsammans med saffranet till 37°