Min Kokbok

Min Kokbok

  • 52 Recept
Banankaka

Banankaka

Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Värm ugnen 175 C. Smörj och bröa formen. Smält det fasta fettet och låt det svalna
Saftig banankaka

Saftig banankaka

Häll i smeten och grädda 40 – 50 min 175 grader. Happy Friyay. Trots att jag haft två torsdagar denna vecka kom vi till slut fram till fredag till slut
Currykyckling

Currykyckling

Skär under tiden bacon, paprika och champinjoner och lägg i dessa i stekpannan i några minuter. Skär kycklingen i strimlor eller mindre bitar och stek dessa på medelvärme i cirka 5 minuter. Häll i vispgrädden och curryn och låt puttra ett tag (5-10 minuter)
Gravlaxsås

Gravlaxsås

Blanda samman senap, socker och vinäger. Rör ner salt, peppar och HP-sås. Vispa sakta ner oljan tills det blir en tjock, blank sås
Korv

Korv

Salt kan väga lite olika och vara olika salt. I det här receptet används Himalayasalt. Ingredienser. Fjälster av gris eller lamm
Lussekatter

Lussekatter

Arbeta degensmidig och låt den jäsa övertäckt ca 40 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek, det tar ca 20-30 minuter. Grädda dem mitt iugnen i 5-10 minuter
Ugnsbakad fisk med bacon

Ugnsbakad fisk med bacon

Tillaga 15 minuter i ugnen. Lägg fisken i en smord form och krydda med salt och peppar. Strimla bacon och stek knaprigt i stekpanna
Silltårta

Silltårta

Låt stå i kylen i 30 minuter. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Smula kavringen i matberedaren
Fläderblomssaft, Monika Ahlbergs recept

Fläderblomssaft, Monika Ahlbergs recept

130 st fläderblomsklasar 3 st stora citroner 1,5 liter vatten 1,5 kg strösocker 50 g citronsyraLägg blomklasarna i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter