Kakor

Kakor

  • 36 Recept
Mina Favoriter

Toscansk Päronkaka

150 g smör/margarin1 dl strösocker3 dl vetemjöl1 tsk bakpulverFyllning500 g päron (konserverade eller lätt kokta)1 st ägg2 dl crème fraîche2 tsk vaniljsocker¾ dl strösockerBlanda samman ingredienserna till degen
Saftig päronkaka

Saftig päronkaka

Mördeg. Knåda ihop alla ingredienser till en homogen deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme. Kavla ut degen och lägg den i smord bakform (ca 22 cm) så att degen går upp på sidorna
Paj med persika

Paj med persika

Paj med persika. 2 ägg2½ dl socker2½ dl mjöl¾ dl flytande margarin1 burk konserverade persikor. pärlsocker
Vaniljhjärtan snittar

Vaniljhjärtan snittar

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Nyp ihop smördegen. Rulla två längder. Platta till. 3. Koka upp vaniljkrämen. Häll grädde, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull
Bullar i ring!

Bullar i ring!

Ingredienser. 5 dl vetemjöl. 1 dl socker. 2 msk vit sirap. 1 tsk kardemumma. 2 dl mjölk. 25g färsk jäst. 3 msk vete surdeg
Havreflarn

Havreflarn

Sätt på ugnen 175grader. Smält matfettet och rör i grynen i det heta smöret. Vispa ägg och socker pösigt
Havreflarn

Havreflarn

Ugnstemp. 200°C, varmluft 175°CCa. 30 st. Ingredienser. 75 g margarin eller smör1 dl havregryn1 dl vetemjöl1 dl socker2 msk grädde2 msk ljus sirap¼ tsk bakpulverArbetsbeskrivning