Sen bakade jag också den här jääättegoda Päronkakan, vi hade några päron som börjat bli för mjuka. Jag bakade också lite matbröd igen, Äppellimpa med honung
-)allt detta stämmer på mig och vad gör jag då. bottna en smord och bröad form med smeten. riv över mandelmassan grovt och strö över resterande socker och kardemumman
Kalorier i dessa saker kan göra att du lägger på dig fett precis som andra livsmedel gör. Tyvärr är det i princip omöjligt för mig att avgöra vad som är problemet när det gäller just DIN kost och motion i och med att jag inte kan SE vad du gör
Ett härligt bondbröd med solrosfrö, linfrö och kummin. Så här har jag gjort till detta brödet. Hur man gör surdegsgrunden och förvarar den kan ni läsa i mitt inlägg ”Surdegsgrund samt baka med surdeg”
Om den ser ut så här men jag inte är riktigt redo att sätta igång med degen brukar jag sätta in den i kylen, då stannar den upp och man slipper få en alltför sur surdeg
Hela baknings proceduren startade jag redan kvällen innan med att "skålla mjölet" vilket innebär att hälla kokande vatten över fullkornsmjölet som ska användas till brödbaket för att sedan låta det stå täckt med plastfilm över natten
För jag har nämligen bestämt mig för att jag ska samarbeta med viktväktarna. För det är inte lätt att hålla vikten när man driver en blogg med mat och bak inriktning
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.