1. Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Tomatsås. Finhacka vitlök och bryn den gyllenbrun i olja tillsammans med chilipulver och oregano i ca 1 min
Jag brukar inte vara så tänd på tomatbaserade såser om jag ska vara ärlig. Är ju som ni säkert vet en sucker för gräddiga såser men MEN denna blev verkligen supergod och smakrik
Har du provat ekologisk hönsfärs. Det är en ny (nåja, någorlunda) produkt och ett fantastisk sätt att ta tillvara på kött från äldre värphöns som annars bara gått till spillo
En tanke som med jämna mellanrum är "Vart tar alla höns vägen. ". När jag växte upp i Norge på 70-talet var det vanligt att vi åt ugnsstekt höna i gräddsås som söndagsmiddag, sedan hände något hönan försvann och kycklingen kom, kanske som en förklädd höna
En överraskande god soppa som mättar riktigt bra. 3-4 port. Du behöver. 2 squash2 gula lökar2 vitlöksklyftorolivolja3 dl vatten1 grönsaksbuljongstärningSalt , peppar och citronsaftBörja med att skära och hacka grönsakerna
Stek hackade löken och stek den ihop i en tefolnpanna med den skivade champinjonerna eller valfri svamp, låt detta svalna Blanda lök, svamp med köttfärsen, keso, äggula, havrekli, dijonsenap, salt & svartpeppar
Är det någonting jag inte kan leva utan så är det bröd. Jag älskar bröd i alla dess former och smaker och även om jag inte äter köpt bröd jätteofta så måste jag erkänna att det slinker ner någon frukt & nöt-fralla från fiket nedanför jobbet ibland, eller ett gott surdegsbröd till en höstig gryta
De här zucchinibiffarna blev så smakrika och goda. Jag önskar jag hade dem just nu på min tallrik. ) Väldigt enkla att göra, men kom ihåg att steka dem på medelvärme och att inte vända dem för tidigt